Veilig op weg

Onderweg naar vriendjes, de sportvereniging of school. Waar kinderen en vrachtauto's elkaar ontmoeten, kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.

Transport en Logistiek Nederland (TLN)en Veilig Verkeer Nederland hebben het programma 'Veilig op Weg' opgesteld. Het programma geeft leerlingen inzicht in hoe ze veilig kunnen fietsen en lopen bij vrachtwagens. Zowel de praktijk als theorie zijn in de voorlichting opgenomen. In de klas wordt met behulp van een dvd, een quiz en een bordspel uitleg gegeven over de twee vuistregels:

  1. Blijf er rechts en ruim achter
  2. Houd meer dan drie meter afstand

Buiten staat een vrachtauto klaar en kunnen de leerlingen in de praktijk zien hoe ze met de vuistregels om moeten gaan en waarom dit belangrijk is. De kinderen nemen bijvoorbeeld zelf plaats op de stoel van een vrachtwagenchauffeur. Zo zien ze hoe hun medeleerlingen in de hoek verdwijnen en niet zichtbaar zijn op de buitenspiegel.

Voor het aanvragen van een les kunt u contact op met het veilig op weg secretariaat tel. 079 36 36 177 of Veilig Verkeer Nederland tel. 088 524 88 00.

Ga voor meer informatie naar www.veilig-op-weg.nl