Nieuws van de afdeling Schouwen-Duiveland 1e kwartaal 2017

Natuurlijk gaan we in 2017 vol frisse moed verder met onze activiteiten. 

Veilig Verkeer Nederland, afd. Schouwen-Duiveland organiseert op regelmatige basis opfriscursussen rijvaardigheid auto, onder het motto: “hoe lang geleden heeft u uw rijbewijs gehaald?”

De cursus wordt door de deelnemers beschreven als zeer nuttig, leerzaam en gezellig. De leeftijden van de cursisten lopen uiteen van 45 tot 92 jaar.

De cursus is dit jaar in een nieuw eigentijds jasje gestoken en de eerstkomende cursusdag is gepland op maandag 30 januari 2017 in dorpshuis de Schutse, te Burgh-Haamstede.

Dat het een groot succes is, blijkt wel uit het feit dat de 30ste januari al bijna volgeboekt is. Dus aarzel niet te lang en schrijf u direct in.

Om voor uzelf na te gaan hoe goed uw actuele kennis van de verkeersregels nog is, kunt u een online test doen op de internetsite van Veilig Verkeer Nederland. Klik hier voor de opfriscursus.

Mocht u hiervoor een onvoldoende scoren, dan nodigen wij u graag uit om deel te nemen aan de cursus. Maar ook als u voldoende scoort is het zinvol om een opfriscursus te volgen en nodigen wij u toch ook uit!

Inhoud van de cursus :

  • Aan de hand van voorbeeldfilmpjes  worden de nieuwe verkeersregels en verkeersborden besproken door een erkend instructeur.
  • Omdat niet alleen de theorie belangrijk is, hebben wij opticien Framio optiek uit Burgh-Haamstede  en audicien Connect Hearing uit Zierikzee, bereid gevonden om uw ogen en oren te testen gedurende de cursusdag.
  • Tevens kunt u een reactietest doen en is er de gelegenheid om op zaterdag 4 februari een testrit te maken in uw eigen auto onder begeleiding van een erkend instructeur. Deze testrit is geen examen, maar meer bedoeld om uw rijgedrag te bekijken en de instructeur de mogelijkheid te geven om u nuttige tips te geven.

De kosten voor de gehele cursus bedragen  € 30,-- per persoon.

Hiervoor krijgt u :

  • Theorieles over de nieuwe regels, met daarbij behorend boekje als naslagwerk. 
  • Oren-, ogen- en reactietest. 
  • Rijtest van een uur met een certificaat. 
  • Koffie, thee en lunch gedurende de theoriedag

We hopen u te mogen begroeten op 30 januari 2017.

Aanmelden kan bij :  Rob Visser  (coördinator en cursusleider van de opfriscursus)

VVN afd. Schouwen-Duiveland  via e-mail :  vvn-sd-project@zeelandnet.nl