Nieuws van de afdeling Schouwen-Duiveland 4e kwartaal 2016

Wanneer u regelmatig onze pagina bezoekt blijft u op de hoogte van het laatste afdelingsnieuws

Fietsenkeuring 2016

Onder het toeziend oog van wethouder Jacqueline van Burg van de gemeente Schouwen-Duiveland, verantwoordelijk voor de portefeuille verkeer en onderwijs, is Veilig Verkeer Nederland afd. Schouwen-Duiveland op maandag 10 oktober 2016 gestart met de fietsenkeuring bij de basisscholen.  De wethouder was uitgenodigd om een kijkje te komen nemen op een school in Zierikzee om zodoende het belang van de fietscontrole te onderstrepen. Immers voor kinderen is de fiets hèt vervoermiddel. Naar school, naar vriendjes, naar de sportclub, noem maar op. In het steeds drukker wordende verkeer is een veilige fiets van levensbelang.

Met een groep van 12 gemotiveerde vrijwilligers heeft VVN deze dag 10 scholen bezocht en zijn in totaal 388 fietsen gekeurd.

Dinsdag 11 oktober was het de beurt aan Bruinisse e.o. en op donderdag 13 oktober werden de rest van de aangemelde scholen op Schouwen-Duiveland  bezocht.

Er zijn in deze drie dagen totaal 674 fietsen gekeurd waarvan er 439 goedgekeurd en 235 afgekeurd werden. De voornaamste gebreken aan de fietsen waren het ontbrekende van reflectoren en geen of niet werkende verlichting. Opvallend was ook dat er toch nog een flink aantal fietsen waren met een gebrekkige bel of een loszittend stuur.