Nieuws van de afdeling Schouwen-Duiveland 2e kwartaal 2016

Wanneer u regelmatig onze pagina bezoekt blijft u op de hoogte van het laatste afdelingsnieuws

Verkeersexamen scholen Schouwen-Duiveland

Het praktisch verkeersexamen voor de leerlingen van groep 7 en/of 8 van de basisscholen op Schouwen-Duiveland, hebben we gehouden in de week van 11 april. In tegenstelling tot voorgaande jaren hadden we dit jaar prachtig weer. Volop zonneschijn en gelukkig niet al te veel wind.

De routebeschrijvingen en plattegronden  voor de plaatsen waar we dit jaar hebben gereden, zijn aangepast met de laatste routewijzigingen. Verder konden we de routes van het voorgaande jaar gebruiken, omdat we in dezelfde plaatsen het examen afgenomen hebben. De route was uitgebreid beschreven met de punten waarop de leerlingen moeten letten, en waarop gecontroleerd kan worden tijdens de rit. Deze routes zijn tezamen met de ingetekende plattegronden naar de scholen gestuurd ter informatie aan de ouders.

Omdat het in de voorgaande jaren altijd een probleem was om verkeersouders bereid te vinden om als controleur langs de route te zitten, hebben we besloten om de controle in eigen hand te houden. Hiervoor hebben we binnen onze eigen kennissen en bekenden kring een actieve wervingscampagne gehouden, met als resultaat dat we 6 nieuwe vrijwilligers bereid hebben gevonden om te assisteren bij  het controleren van de verrichtingen van de leerlingen tijdens het praktische gedeelte van het examen. Dit was een schot in de roos.

Een week voor het examen hebben we voor alle vrijwilligers een voorlichtingsavond georganiseerd, waar we aan de hand van een presentatie op het digibord van de gastschool (J.W. van den Doelschool uit Zierikzee) duidelijk uit konden leggen wat er van de controleurs verwacht werd en waar ze op moesten letten. Deze opzet heeft als voordeel dat er in alle plaatsen waar we het examen afnemen op dezelfde manier beoordeeld wordt en dat we verzekerd zijn van goede gemotiveerde controleurs. Ook de scholen waren hier blij mee. 

Op maandag 11 april heeft wethouder Jacqueline van Burg  in Zierikzee het startschot gegeven voor de examenweek. Op dinsdag 12 april was  Bruinisse aan de beurt en donderdag 14 april Haamstede. In totaal zijn er 286 leerlingen aangemeld voor het verkeersexamen, waarvan 281 hebben deelgenomen aan het praktisch examen. Hiervan zijn 281 leerlingen geslaagd.