Zien en gezien worden

Op donderdag 12 oktober werd op en rond basisschool de Leeuwerik een verkeersdag georganiseerd. Aanleiding was de in gebruik name van het fietspad langs de Korenweg. Veilig Verkeer Nederland, de dorpsraad Lewedorp, gemeente Borsele, waterschap Scheldestromen en McCain Foods Holland, zorgden voor een feestelijke en leerzame dag in Lewedorp.

Het thema van de dag was ‘Zien en gezien worden’. Op school deden de kinderen mee aan een fietsverlichtingsactie en ze kregen theoretisch en praktisch inzicht wat grote vrachtwagens betekenen in het verkeer.

In Lewedorp is o.a. veel vrachtverkeer van en naar McCain. McCain vindt het belangrijk dat het transport op zo’n veilig mogelijke manier gebeurt. Om veiligheid te benadrukken hebben ze aan alle kinderen van de school een veiligheidshesje gegeven. De verkeersdag werd begeleid door VVN met een introductie van de dodehoek.

Bij een vrachtwagen werd uitgelegd hoe weinig een vrachtwagenchauffeur direct ziet. De kinderen konden in en rond de vrachtwagencabine zelf ervaren hoe groot en kolossaal alles is.

Een zeer geslaagde dag die bij zal dragen aan de verkeersveiligheid in en rond Lewedorp.