Kennisdag 2016 - een impressie

Dinsdag 27 september werd de Kennisdag georganiseerd in de Stenge te Heinkenszand. Hier een impressie in tekst en beeld.

 

Vanaf 17.30 uur was er de inloop. Gestaag kwamen VVN vrijwilligers binnen druppelen. Hier en daar een praatje, kopje koffie of thee erbij en je badge ophalen. Vanaf 18.00 uur konden we genieten van een verzorgde broodmaaltijd. Er werd verder kennisgemaakt, bijgepraat en ervaringen uitgewisseld.

Om 19.00 uur ving het programma aan met de gezamenlijke workshop Innovatie.

De workshopleider; Rembert Sierksma, zat vast in het avondverkeer! Daarom hebben we een klein halfuur een beetje moeten improviseren. We begonnen deze Kennisdag dan ook met een verkeersbordenpuzzel. Voor velen best lastig. “Hoe zit het ook alweer. Ronde en vierkante borden, rood en blauw, pijlen naar links recht en boven?” Door loting later op de avond kregen 3 winnaars een goodiebag.

Rond half acht ging de algemene workshop Innovatie toch van start.

Tijdens deze interactieve workshop, gegeven door Rembert Sierksma, gingen we na de inleiding in groepjes uiteen om ideeën te bedenken op de vraag; “Smartphone gebruik in het verkeer naar 0!” Iedereen stond versteld hoe leuk, verrassend en leerzaam zo’n aanpak werkt. Er kwamen, in zeer korte tijd, hele goede ideeën naar voren.

Na de pauze gingen we uiteen naar de keuze workshop.

Workshop Werving

Hier kregen we van Mara Theijssen en Sandra Luidens handvatten aangereikt om anderen te enthousiasmeren om vrijwilliger te worden bij onze vereniging. Jammer genoeg was, door de verlate start van de algemene workshop, de tijd beperkt en daardoor te kort voor de hele workshop.

Workshop Het nieuwe meldpunt / participatiepunt

‘Van melding naar buurtactie, naar buurtlabel.’ Marcella van Belzen en Bas Vroonland namen ons mee op deze route. Piet Remijnse vertelde over de snelheidsmetingen en Evert Cevaal nam de verkeerskundige aspecten door. Aan de hand van het jaarverslag 2015 van het meldpunt werd ons veel duidelijk over melding, opvolging en resultaat.

Rond 22.00 uur (iets later dan gepland) was de afsluiting.

Don Berndsen maakte 3 prijswinnaars van de Goodiebag bekend. Bij het inleveren van de badge kreeg iedereen een sleutelhanger met sleuteldopjes en een luchtverfrisser voor in de auto.

ONDERWEG BEN IK OFFLINE

Voor de vrijwilligers die van Zeeuws-Vlaanderen kwamen werd het wel erg laat. Er waren problemen met de Westerschelde tunnel waardoor zij pas na 01:00  thuis waren.