Ik val op !

Maandag 30 oktober 2017 ging de regionale campagne ‘Ik val op!’ van start. De aftrap van de campagne vond plaats op de Graaf Jan van Nassauschool in Vlissingen. Gedeputeerde Harry van der Maas maakte samen met de bovenbouw van de school een krijttekening op het schoolplein, die de leerlingen herinnert aan het belang van goede fietsverlichting.

In het weekend van 28/29 oktober ging de wintertijd in. Het 's-ochtend en 's avonds lang en eerder donker. Goede verlichting op de fiets is dan extra belangrijk. Voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen.

De Graaf Jan van Nassauschool is niet de enige plek waar de komende maanden gekrijt wordt op het schoolplein. Meer dan honderd scholen in basis en voorgezet onderwijs doen mee met de actie. Het tekenteam gaat in november langs de scholen om ervoor te zorgen dat overal op het schoolplein ‘Ik val op’ te zien is als de leerlingen het plein verlaten.

Zeeuwse fietsverlichtingstour

In Zeeland fietst van 14 t/m 23 november elke schooldag een wethouder, burgemeester, bestuurder van het waterschap of gedeputeerde van de provincie mee met leerlingen op weg naar hun school. Dat doen ze op heel opvallende fietsen. In het achterwiel projecteren led-lampjes de campagneslogan en het bekende fietsje. Het voorwiel laat het logo zien van de gemeente, het waterschap of de provincie. Het doel is uiteraard om goed op te vallen. Want zichtbaar zijn in het donker is voor fietsers van levensbelang.

Met dank aan ROVZ en Prov. Zeeland voor tekst en beeld (Bart van der Putten)